Masquefa necessita polítiques econòmiques planificades i coherents

Masquefa necessita polítiques econòmiques planificades i coherents

Un govern seriós es aquell que és capaç d’analitzar objectivament les dades i prendre decisions raonades davant de les necessitats reals dels veïns i veïnes. Perquè la política local no funciona amb ‘sensacions’ sense fonaments i focs d’artifici de color rosa, sinó donant solucions reals.

Un dels àmbits de l’acció política on és més necessària una estratègia i un projecte clar és l’econòmic, i sobretot en aspectes com l’ocupació. I en aquest sentit, malauradament, cal denunciar la improvisació i la manca d’estudi de les dades del nostre municipi per part del govern.

Durant els tres darrers anys els socialistes de Masquefa hem proposat al govern un conjunt de mesures per donar suport a la instal·lació d’empreses a Masquefa i generar ocupació al nostre municipi. I just fa dos mesos s’ha obert un fons i un programa de foment de l’ocupació que subvenciona les empreses de Masquefa que contractin persones de Masquefa. És una molt bona notícia, però… Éreu coneixedors d’aquesta informació? Espero a partir d’ara ja si.

Quina és la situació d’aquestes ajudes?

  • No funcionen… després de dos mesos, cap empresa ha demanat aquest suport. Potser cal explicar-ho més i millor.
  • No faciliten l’ocupació dels col·lectius més desfavorits… que són les dones amb un 63% d’atur i les persones majors de 45 anys amb un 55% d’atur. Tampoc afavoreixen el col·lectiu de persones amb discapacitat. Us deixo amb dos quadres explicatius….
  • I el més sorprenent… Tot està fet de tal manera que hi ha el perill que una sola gran empresa es pugui quedar amb tot el fons.

Sense anàlisi de les dades reals de Masquefa no es pot governar. I és evident que no s’estan estudiant gaire. Els hem demanat que facin les modificacions necessàries. La resposta ha estat negativa.

Masquefa necessita aire fresc, noves formes i un equip de govern que estigui a l’alçada de les seves responsabilitats.

Ens hi juguem el futur!

Deja una respuesta