Masquefa: Un dels municipis de Catalunya amb l’aigua més cara

Masquefa: Un dels municipis de Catalunya amb l’aigua més cara

Masquefa és troba dins dels 25 municipis de Catalunya amb el preu de l’aigua més cara. El preu és gairebé un 10% més alt que la mitjana de Catalunya.

Exigim al govern de Masquefa un debat seriós, planificat i participat. Els veïns de Masquefa no poden continuar amb aquests nivells del preu de l’aigua sense conèixer si hi ha alternatives i si hi ha altres maneres de gestionar els recursos públics que són de tots i totes.

Segons l’ACA el preu mitjà a Catalunya és de 2.46€/m3, mentre que a Masquefa és de 2,70€.

El subministrament d’aigua als veïns de Masquefa és més car que en ciutats com Barcelona, Mataró o Cornellà, Rubí o Igualada. Però també és més alt que en municipis semblants com Sant Esteve de Sesrovires, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Perpètua de la Mogoda o Vallbona d’Anoia.

 

Aquesta situació no és normal, ja que genera un greuge important pels veïns de Masquefa. Penseu que els masquefins paguem pel subministrament d’aigua, gairebé tres vegades més que els veïns de la Roca del Vallès, per exemple.

I és a partir d’aquí que cal denunciar la situació i obrir, el més que necessari, debat sobre la gestió de l’aigua a Masquefa. Perquè és evident, que és un problema del nostre municipi. Si tots els municipis paguem el mateix cànon de l’aigua (determinat per l’ACA), quins són els factors que ens diferencien?

El govern de Masquefa no vol obrir aquest debat. Des de l’inici de l’actual mandat se li ha demanat reiteradament. Però el pitjor, fins al moment no ha ofert cap estudi ni anàlisi de la situació. Per tant, la foscor és evident. Els ciutadans de Masquefa no tenim dades i no podem valorar. És d’aquesta manera com s’impossibilita un debat seriós i cabdal pel futur del municipi i dels veïns.

En aquest debat cal defugir de prejudicis i estudiar les dades. Està clar que cada territori ha de trobar el model que millor s’adapti a la realitat. El que també queda clar és que el model de Masquefa i les decisions polítiques que s’han pres en els darrers anys afecten negativament a la nostra comunitat.

Exigim al govern de Masquefa que obri un debat seriós, planificat i participat. Els veïns de Masquefa no poden continuar amb aquests nivells del preu de l’aigua sense conèixer si hi ha alternatives i si hi ha altres maneres de gestionar els recursos públics que són de tots i totes.

Deja una respuesta