A Masquefa més democràcia, innovació i acció.

A Masquefa més democràcia, innovació i acció.

Benvolguts amics,

Daniel GutiérrezEn un post anterior us vaig comentar que vull ser transparent, que vull que em coneixeu. Us vaig explicar coses de la meva vida, els meus aspectes més personals. A continuació us vull explicar la meva visió política sobre Masquefa. És el moment de parlar de principis. I us vull presentar els meus, allò que considero irrenunciable davant la responsabilitat de governar.

Tot es transforma, tot avança i cada vegada amb més velocitat. Els canvis socials són profunds i per tant les demandes als polítics s’intensifiquen… tot s’accelera, també a nivell local. Hem de llegir l’escenari i desenvolupar noves propostes de governança. Noves formes de governar que realment posin als masquefins i masquefines  al centre de tota l’acció política, cercant la màxima cooperació entre institucions, entitats i societat civil per generar més beneficis a la nostra comunitat. Més que mai a Masquefa ho necessitem.

Regenerar la política, aprofundiment democràtic i més energia són aspectes clau que cal posar en acció. En moments com els actuals no ens podem quedar aturats i hem de fer passes endavant!

Regeneració perquè molts governs actuals estan desfasats amb mirades sobre la realitat d’altres moments, no tenen projecte i no creuen en la força de la societat civil. Més que mai és l’hora de la societat civil! Donem-li el valor que es mereix.

– Aprofundiment democràtic, perquè hem de posar en marxa els principis de la governança oberta. D’aquesta manera generem la confiança necessària entre administrats i administració per desenvolupar projectes de manera conjunta. I a Masquefa ens queda un llarg recorregut. No podem perdre més el temps.

  • Participació: La participació dels veïns, empreses, associacions i professionals en la definició i creació de les polítiques i serveis que ens afecten és ingredient indispensable del govern obert.
  • Col·laboració: La col·laboració de tots els actors socials és necessària per respondre a la pregunta: Com podem millorar? Es tracta d’un procés de millora continua per facilitar la creació permanent de riquesa i innovació social.tag-cloud
  • Transparència: La participació i la col·laboració dels veïns no té sentit si la informació de què disposa el govern i l’administració no és pública per a tothom. Els polítics hem de publicar els nostres plans d’actuació, les nostres decisions i sobretot rendir comptes. Crec fermament en el control del govern per part de la societat. És clau per a que els polítics desenvolupem correctament el nostre treball i el millorem i corregim dia a dia. 

– Més energia per afrontar els reptes actuals d’una societat en constant transformació que ens demana la creació de marcs de possibilitats per a que posteriorment la societat civil pugui desenvolupar els seus projectes econòmics, culturals, socials… Es tracta de facilitar i cooperar per a que les idees es facin realitat!

A Masquefa crec que tot això ho podem resumir en més democràcia, innovació i acció. Us proposo un nou model de gestió política basat en la confiança i la cooperació que doni resposta als reptes de futur del nostre municipi i sobretot als dels masquefins i les masquefines.

M’acompanyes?

Som-hi! #HiHaAlternativa!

 

Deja una respuesta