A Masquefa hem d’escollir entre opacitat o transparència

A Masquefa hem d’escollir entre opacitat o transparència

Benvolguts amics i amigues,

Durant els últims dies a Masquefa hem conegut de quina manera fa les coses el nostre govern. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha posat al descobert un conjunt d’actituds, actuacions i maneres de fer que simplement són vergonyants i demostren Transparència a Masquefauna falta total d’ètica i valors polítics. La mateixa falta de valors que han demostrat amb les vagues justificacions expressades i fins ara i amb l’ús partidista dels medis de comunicació locals. Una altra mostra de «trilerisme». El mateix «trilerisme» amb el que el govern de Masquefa va voler enganyar a la Generalitat de Catalunya i al TSJC . És molt fort posar un contenciós administratiu a la Generalitat per unes accions que saps que són irregulars. Al final el TSJC ha confirmat que el govern havia comés irregularitats en contractacions, adjudicacions i justificacions per valor de 150.000€. Justament allò que el municipi de Masquefa ha perdut, que tots hem perdut… 150.000€. Tot plegat una vergonya.

Però ens cal mirar endavant. Tenim l’obligació de plantejar-nos una Masquefa millor. Una Masquefa alternativa a l’actual. Una Masquefa on la governança estigui a l’alçada dels veïns i els lideratges polítics tinguin clar que estan al servei dels veïns i no al revés. És moment de principis. M’heu sentit parlar i escriure vàries vegades sobre els principis de la governança oberta (participació, col•laboració i transparència). Estic convençut que seguint aquest camí podem tornar a generar la confiança necessària entre veïns i administració per mirar al futur de manera conjunta.

Transparència és creure fermament en el control del govern per part de la societat. Transparència és compartir la informació i el coneixement que genera el govern i l’administració. Aquesta és pública i ha de ser oberta, ja que la seva transmissió es positiva per a tota la ciutadania. L’acció de govern ha de ser pública, així com les decisions que es prenen. En un govern local no és necessari amagar res. I el més important, transparència vol dir rendició de comptes i polítiques avaluables.

La transparència és bàsica per mi. No hi penso renunciar. L’he aplicat allà on he estat i ho continuaré fent sigui on sigui. És la base de la col•laboració i la participació ciutadana. Les propostes que estem dissenyant pel futur de Masquefa segueixen tres criteris: ciutadans al centre de l’acció política, coherència i transparència. Transparència significa que cada una d’elles ha de ser avaluable per la societat i el responsables polítics hauran de fer el retorn a la ciutadania. Aquest és el meu compromís i el del meu equip. Estic i estem preparats per obrir un nou temps a Masquefa. És l’hora de la transparència, ens hi juguem molt!

En les properes eleccions municipals haurem d’escollir entre opacitat i transparència. La nostra aposta és clara… i la teva?

 

Som-hi! #HiHaAlternativa.

Deja una respuesta