L’Agost també és temps per pensar en el futur de Masquefa

L’Agost també és temps per pensar en el futur de Masquefa

Hola a tots i totes,

bones vacancesL’agost ja és aquí! Un temps per ser viscut amb la família, els amics, en solitud… un mes per descansar, o no… uns dies per llegir, escoltar música, viatjar… o per treballar o estudiar. I també és un moment de reflexió i de planificació… un temps per pensar en el futur.

Us vull fer una proposta… segur que tots tenim somnis, anhels, preocupacions als que volem donar resposta… en definitiva moltes coses en que pensar i donar-hi voltes. Us convido a que durant aquests dies també pensem una mica en Masquefa, el nostre entorn, la nostra societat i reflexionem sobre com volem que sigui el seu futur. Estic segur que us vindran moltes idees!

Durant aquests dies, entre projectes, feines i alguns dies de tranquil·litat, ho faré. Sí! Perquè el proper curs necessitarà que entre tots dibuixem el futur que volem pel nostre municipi. Masquefa és una societat viva i dinàmica que cal alimentar dia a dia… no ens podem aturar! Durant l’agost m’agradaria reflexionar sobre tres àmbits que us explico:

  • Els veïns al centre de l’acció política: Els projectes i els programes es desenvolupen a partir del coneixement de la societat, dels veïns i dels col·lectius a qui van dirigits i les seves realitats.  Hem d’establir els mecanismes de participació que permeti conèixer el batec real de la nostra societat. És la forma de tirar endavant serveis que realment donen resposta eficient i efectiva a la societat.
  • Participació, col·laboració i transparència: A Masquefa podrem tirar projectes endavant si els masquefins i masquefines ens identifiquem amb ells i els legitimem. Per aconseguir-ho cal apostar fermament pels tres principis clau de la governança oberta. M’interessa molt concretar de quina manera podem ampliar la nostra democràcia.
  • Desenvolupament i cohesió social: L’objectiu d’un govern municipal és facilitar que passin coses, crear un marc de treball per a fer possible que els projectes de les empreses, les entitats i associacions o els particulars, en definitiva, de la societat civil, es facin realitat. La governança no va d’estar al davant o al darrera, va d’estar al costat, recolzant i cooperant. Un poble amb una societat civil viva és un poble dinàmic, innovador i cohesionat.

Durant aquests dies espero trobar algunes de les claus per profunditzar en aquests aspectes. I espero també compartir-les amb tots vosaltres a partir del setembre.

Gaudiu d’aquests dies… i recordeu… és un bon moment per pensar en futur!

Som-hi! #HiHaAlternativa.

Bones vacances!

 

 

Deja una respuesta