Joves: compromís, innovació i futur per Masquefa

Joves: compromís, innovació i futur per Masquefa

Benvolguts i benvolgudes,

Els caps de setmana a Masquefa són força intensos. Tenim una societat civil tant dinàmica que és difícil parar quiet a casa. Però aquests dies han estat ben especial, i és així perquè la meva agenda s’ha centrat, per una banda en els més joves del nostre municipi, i per una altra en conèixer polítiques de joventut arreu del nostre país.

Un moment de la trobada amb joves de Masquefa el 14 de novembreEl passat divendres, 14 vam tenir una trobada amb una desena de joves d’entre 14 i 16 anys… només us puc dir una sola cosa… SORPRENENT! La seva visió del poble, el seu criteri, però sobretot el seu compromís amb Masquefa és total! La seva capacitat per aportar propostes és inesgotable. Realment tenen molta força i l’atenció que reben per part de l’administració és indirectament proporcional al seu compromís amb Masquefa.

Durant la trobada els hi vaig plantejar tres preguntes a través de les quals havíem d’obtenir una visió de Masquefa. Què t’aporta de positiu Masquefa? Què canviaries? De quina manera ho canviaries? El debat que es va obrir va ser espectacular. Visions, opcions i alternatives per un municipi que a ulls dels nostres joves ofereix poc, però que a la vegada té molt potencial. I en els potencials ens vam centrar. Participació, formació, esports, comunicació i poder de decisió són àmbits que els joves van indicar com irrenunciables.

Aquests eixos formaran part del projecte de futur per Masquefa que estem dissenyant i seran elements irrenunciables! Tot i els esforços fets, queda molta feina per fer situar en l’agenda política del nostre municipi la visió dels joves, les seves problemàtiques i les actuacions necessàries per a garantir el seu desenvolupament com a col·lectiu fonamental per la nostra vila.

El dissabte el fòrum era diferent en el format, però no en el que és bàsic. Que el Consell Nacional de les JSC se celebrés a Masquefa ens va ajudar a plantejar-nos aquells factors que els joves ens havien indicat com irrenunciables el dia anterior. Gaudir de la presència de més de 100 joves d’arreu de Catalunya va permetre conèixer de primera ma experiències d’èxit en d’altres pobles i ciutats. De tot allò que es fa arreu tenim l’oportunitat d’escollir les millors accions, i les parets dels límits només les aixequem nosaltres. Tirem els murs a terra, siguem agosarats i posem l’acció política a l’alçada del compromís dels nostres joves!

Som-hi! #HiHaAlternativa

Deja una respuesta