Igualtat o equitat en el desenvolupament de Masquefa?

Igualtat o equitat en el desenvolupament de Masquefa?

igualdad vs equidad

Quina és la diferència entre l’igualtat i l’equitat? El desenvolupament estratègic de Masquefa també depèn d’aquests conceptes.

Fa uns dies, en el marc del procés de participació ciutadana «Masquefa es mou«, em trobava en un grup on havíem de concretar sobre el futur demogràfic i territorial de Masquefa. Es va establir un debat molt interessant en aspectes com l’educació i la formació dels joves o l’atenció a la gent gran. I també es va establir un debat sobre l’equilibri en el model territorial del municipi amb diferents visions.

En aquest moment alguns dels participants van plantejar el debat des del punt de vista urbanístic (carrers, infraestructures…). Evidentment és molt important el fet urbanístic, però no pot ser l’únic aspecte a debatre. Des del meu punt de vista, parlar d’equilibri territorial és pensar, sobretot, en els ciutadans, els veïns i les seves situacions diàries (serveis, atenció, suport…)

Arribats a aquest punt el debat es va situar en termes d’igualtat. Algún participant va plantejar que no tots podíem ser iguals, ja que la situació geogràfica i urbanística de la vivenda condiciona i ho impedeix. He de reconèixer que el concepte «igualtat» aplicat al desenvolupament de programes polítics sempre m’ha semblat una arma de doble fil, i no hi crec gaire, ja que al darrera pot amagar-se desigualtats.

Va ser aquí quan vaig comentar i vaig voler posar en valor que no era qüestió d’igualtat, sinó d'»equitat«. Equitat és treballar amb les persones coneixent la seva realitat i adaptant les propostes de millores a aquestes realitats.

Així, des del coneixement i l’adaptació i atenció a les diverses realitats, podem construir una societat, una comunitat i un territori de forma equilibrada.

1 comentario en «Igualtat o equitat en el desenvolupament de Masquefa?»

  1. Sólo viendo las Viñetas del principio, fijándose con toda la atención en ellas y segun la sensibilidad de cada uno yo digo que llevas toda la razón y la comparto contigo.D

Deja una respuesta