Participació a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats

10 October 2019, 10PL477 – How to engage local stakeholders in policy and decision-making Belgium – Brussels – October 2019 © European Union / John Thys

A principis d’octubre de 2019, entre els dies 7 i 10 es va celebrar la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats #EURegionsWeek, un gran esdeveniment global a nivell europeu i que és el punt de trobada de totes les ciutats i regions que comparteixen projectes a Europa.

Enguany, aquest esdeveniment coincideix amb la posada en marxa d’una conselleria de programes europeus al Consell Comarcal de l’Anoia, que té l’objectiu d’apropar, participar i beneficiar l’Anoia des del punt de vista del disseny d’estratègies de desenvolupament futures i de finançament per dur a terme les accions. Actualment l’Anoia ja participa en alguns programes europeus com és el fons FEDER amb el projecte ‘Anoia Terra de Castells’ que dóna suport a 6 municipis, o amb el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) sobre mobilitat connectada.

Aquesta edició era molt important, perquè és presentaven les valoracions sobre les experiències incloses en el període 2014-2020 i a la vegada es posava l’èmfasi en la nova estratègia i eixos d’acció de la Unió Europea pel període 2021-2027. En aquest sentit,la nova conselleria de Programes Europeus del Consell Comarcal  de l’Anoia té com a objectiu traslladar les polítiques europees a l’Anoia i adaptar-les a les necessitats de la comarca en els àmbits de la innovació tecnològica, el desenvolupament local i comarcal sostenible, la promoció econòmica, el turisme, la cultura i el patrimoni cultural o la cohesió social.

Vaig participat en un total de 10 tallers o conferències on destaquen les relacionades amb les valoracions dels programes Urban Innovate Actions (UIA) i Urbact; les relacionades amb el futur del desenvolupament econòmic sostenible mitjançant l’economia circular i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); i finalment relacionades amb el desenvolupament d’estratègies turístiques sostenibles mitjançant els recursos culturals i naturals del territori.   Els tallers i conferències han estat els següents:  

  • UDN – Discover the new topics of the last UIA Call for the 2014-2020
  • UDN – How will the EU support Sustainable Urban Development in 2021-2027 Cohesion Policy?
  • Circular Economy as a strategy for cities and regions
  • UDN. Innovation and Circular Economy- Bold Aproaches from UIA
  • Healthy ageing in cities and regions: inspiring examples to frame the future
  • Urban Agenda Partnership for Culture and Cultural Heritage
  • Investing in forests – a clear contribution to solving the climate and biodiversity crises
  • Developins an intangible cultural history asset to drive rural tourism
  • How to engage local stakeholders in policy and decision-making?
  •  Post H2020 Spain

Valorem la participació en aquesta edició com a molt positiva. La visió europea és fonamental per als projectes estratègics que podem desenvolupar en les nostres institucions locals, comarcals i en els diferents àmbits de la gestió política. Com sempre, participar, compartir i aprendre ha de formar part de la nostra estratègia. És la manera d’avançar cap al futur.

Publicado en Anoia, Consell Comarcal Anoia, Europa, turisme

Deja una respuesta

Categories

BSO Masquefa 2015:

Instagram

Instagram ha devuelto datos no válidos.

Follow Us