Participació a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats

Participació a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats
10 October 2019, 10PL477 - How to engage local stakeholders in policy and decision-making Belgium - Brussels - October 2019 © European Union / John Thys
10 October 2019, 10PL477 – How to engage local stakeholders in policy and decision-making Belgium – Brussels – October 2019 © European Union / John Thys

A principis d’octubre de 2019, entre els dies 7 i 10 es va celebrar la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats #EURegionsWeek, un gran esdeveniment global a nivell europeu i que és el punt de trobada de totes les ciutats i regions que comparteixen projectes a Europa.

Enguany, aquest esdeveniment coincideix amb la posada en marxa d’una conselleria de programes europeus al Consell Comarcal de l’Anoia, que té l’objectiu d’apropar, participar i beneficiar l’Anoia des del punt de vista del disseny d’estratègies de desenvolupament futures i de finançament per dur a terme les accions. Actualment l’Anoia ja participa en alguns programes europeus com és el fons FEDER amb el projecte ‘Anoia Terra de Castells’ que dóna suport a 6 municipis, o amb el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) sobre mobilitat connectada.

Aquesta edició era molt important, perquè és presentaven les valoracions sobre les experiències incloses en el període 2014-2020 i a la vegada es posava l’èmfasi en la nova estratègia i eixos d’acció de la Unió Europea pel període 2021-2027. En aquest sentit,la nova conselleria de Programes Europeus del Consell Comarcal  de l’Anoia té com a objectiu traslladar les polítiques europees a l’Anoia i adaptar-les a les necessitats de la comarca en els àmbits de la innovació tecnològica, el desenvolupament local i comarcal sostenible, la promoció econòmica, el turisme, la cultura i el patrimoni cultural o la cohesió social.

Vaig participat en un total de 10 tallers o conferències on destaquen les relacionades amb les valoracions dels programes Urban Innovate Actions (UIA) i Urbact; les relacionades amb el futur del desenvolupament econòmic sostenible mitjançant l’economia circular i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); i finalment relacionades amb el desenvolupament d’estratègies turístiques sostenibles mitjançant els recursos culturals i naturals del territori.   Els tallers i conferències han estat els següents:  

  • UDN – Discover the new topics of the last UIA Call for the 2014-2020
  • UDN – How will the EU support Sustainable Urban Development in 2021-2027 Cohesion Policy?
  • Circular Economy as a strategy for cities and regions
  • UDN. Innovation and Circular Economy- Bold Aproaches from UIA
  • Healthy ageing in cities and regions: inspiring examples to frame the future
  • Urban Agenda Partnership for Culture and Cultural Heritage
  • Investing in forests – a clear contribution to solving the climate and biodiversity crises
  • Developins an intangible cultural history asset to drive rural tourism
  • How to engage local stakeholders in policy and decision-making?
  •  Post H2020 Spain

Valorem la participació en aquesta edició com a molt positiva. La visió europea és fonamental per als projectes estratègics que podem desenvolupar en les nostres institucions locals, comarcals i en els diferents àmbits de la gestió política. Com sempre, participar, compartir i aprendre ha de formar part de la nostra estratègia. És la manera d’avançar cap al futur.

Deja una respuesta