PSC i ERC Masquefa constaten, amb dades, que les acusacions de l’Alcalde no són certes.

PSC i ERC Masquefa constaten, amb dades, que les acusacions de l’Alcalde no són certes.

Els regidors socialistes i republicans han donat resposta, en roda de premsa, a les acusacions efectuades per l’Alcalde Boquete en relació a la gestió de l’Alzinar.

El passat mes de febrer l’Alcalde de Masquefa, Sr. Boquete va efectuar, fent ús particular dels mitjans de comunicació públics locals, una sèrie d’acusacions falses sobre els regidors de l’oposició a l’Ajuntament de Masquefa, Xavier Pérez (ERC), Oriol Satorre (ERC) i Daniel Gutiérrez (PSC). El Sr. Alcalde va argumentar, a través d’una suposada auditoria encarregada per l’entitat l’Alzinar, que aquests regidors eren culpables del forat econòmic de l’entitat i així ho va reflectir a tots els mitjans de comunicació públics locals i a les notes de premsa emeses pel servei de comunicació de l’Ajuntament.

A la roda de premsa del passat dilluns, 3 de juliol els citats regidors van demostrar que les acusacions eren falses i que a més estaven fonamentades en una suposada auditoria amb greus errors. Els càrrecs electes van aportar tot un seguit d’informació al respecte, la més valuosa, un informe de la consultoria Faura i Casas.

L’auditoria fet pública per l’Alcalde  no es pot considerar auditoria i conté greus errors. En cap cas es justifica l’estat d’insolvència de l’entitat l’Alzinar

L’informe efectuat per Faura Casas indica diversos aspectes importants en relació a la suposada auditoria a la que fa menció l’alcalde per acusar els regidors:

  • No és una auditoria: La suposada auditoria consta de 3 fulles i annexa un balanç de situació a data novembre de 2015. L’informe facilitat per l’entitat l’Alzinar en cap cas pot tenir la consideració d’auditoria de comptes, ja que el seu contingut i format no te cap relació amb allò que regula l’actual normativa d’auditoria de comptes vigent a Espanya (Llei 22/2015 d’Auditoria), així com tampoc amb les Normes d’Auditoria vigents (NIAS-ES, aprovades per Resolució de l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes de 15 d’octubre de 2013). Igualment, aquest informe no respon a les Normes Internacionals d’Auditoria, aplicables de manera subsidiària per a aquells treballs d’auditoria que no queden expressament inclosos en la vigent Llei 22/2015 d’Auditoria.
  • Ningú es fa responsable: L’informe de la firma Expertus que ens ha estat facilitat per a la nostra anàlisi, es troba datat a Sant Cugat del Vallès el 15 de febrer de 2016, si bé no està firmat ni disposa de cap altra evidència que acrediti la responsabilitat sobre la titularitat d’aquest informe.
  • Conté greus errors de càlcul: L’informe de la firma Expertus conté greus imprecisions de càlcul que distorsionen el resultat final de les ràtios de liquiditat i de qualitat del deute. En cap cas és pot demostrar a través d’aquest document que l’entitat estigués en clar estat d’insolvència.
  • L’Alzinar no estaria en condicions de pre-concurs de creditors: En cap dels apartats de l’informe de “Expertus” es fa cap referència a la possible existència dels fets que conduirien a la declaració d’insolvència segons regula la pròpia Llei Concursal i l’afirmació de l’existència de l’estat d’insolvència es fonamenta únicament en el resultat d’uns ratis i indicadors, calculats amb imprecisions manifestes, tal i com ha estat ja detallat.

Els balanços dels estats financers de l’Alzinar entre els anys 2012 i 2014 són correctes i demostren una gestió honesta i apropiada per l’entitat.

La Consultora Faura-Casas, també ha analitzat els balanços dels estats financers de l’Alzinar elaborats per Gestiofass SL entre 2012 i 2014 (els darrers gestionats per els regidors acusats per l’alcalde). Conclou que no es posen de manifest al tancament dels tres exercicis analitzats xifres deutores significatives. L’entitat no es descapitalitza, els ingressos augmenten un 30% i el cash-flow creix un 72%, acabant l’exercici 2014 amb un  positiu de més de 7.000€. Finalment, tot i les inversions a la piscina de 40.000€ aproximadament, per tal que Masquefa tingués piscina l’any 2014, el fons de maniobra només es va situar en una mica més de         -4.000€.

Aquestes dades demostren que la gestió econòmica de l’entitat durant el període 2012-2014 van ser correctes i sempre van vetllar per l’interès general de l’entitat.

Una mentida explicada mil vegades continua sent una mentida. Per què els regidors d’ERC i del PSC es troben amb aquesta acusació?

L’única explicació per entendre perquè els regidors de l’oposició han estat acusats és que fa d’oposició. Controlen, fiscalitzen i fan propostes alternatives. És per això que els noms de Xavier Pérez, Oriol Satorre i Daniel Gutiérrez apareixen en informacions difamatòries i que atempten contra l’honor dels citats regidors. Recordar que els regidors Pérez i Satorre van deixar l’entitat el març de 2015, i el regidor Gutiérrez, que no formava part de la Junta Directiva de l’Alzinar, va deixar el seu càrrec de gerent l’octubre de 2014.

Davant de l’acció d’oposició, el Sr. Boquete ha dissenyat una estratègia d’assetjament i por, igual que ho ha fet d’altres vegades amb entitats, col·lectius, veïns i empreses de Masquefa que s’han manifestat contraris a les decisions de l’Alcalde. Aquesta estratègia sempre és la mateixa, atacar i esborrar de la vida pública aquells que dissenteixen. És una estratègia de por.

Malgrat aquesta situació, els regidors van deixar clar que res els aturarà en la seva acció d’oposició, ja que representen els interessos dels veïns davant dels interessos particulars del Sr. Alcalde, que pretén aixecar una cortina de fum per distreure. I per què aquesta acusació? Els regidors de l’oposició han posat de manifest les contradiccions, irregularitats i fins i tot els problemes judicials que té el govern del Sr. Boquete:

  • Han denunciat la manca de transparència, posant en evidència les males pràctiques del govern.
  • Han descobert les irregularitats en el contracte d’escombreries, caducat fa més de 5 anys.
  • Han enviat als jutjats del Vendrell les dades sobre la relació entre EFIAL i l’Ajuntament de Masquefa, que el jutge, a través de la guàrdia civil, va demanar i que el govern del Sr. Boquete no va fer entrega. D’aquesta darrera actuació, encara s’espera que el Sr. Boquete assumeixi les seves responsabilitats polítiques.

El Sr. Boquete pot acusar, injuriar i fer-ho amb mentides 1000 vegades, si vol. Continuaran sent mentides.

Podeu visualitzar la roda de premsa del passat dilluns, 3 de juliol a continuació:

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/1JE6FHsgUIQ» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>

Deja una respuesta