El govern de Masquefa no respecta la meva professionalitat

El govern de Masquefa no respecta la meva professionalitat
Foto original de Masquefa del 18.02.2011

Benvolguts i benvolgudes amics i amigues,

Us escric aquest post des de la tristesa i la més profunda indignació. Sentiment generats per un govern de Masquefa que no respecta la feina dels altres, siguin voluntaris o professionals… i en aquest cas no ha respectat la meva professionalitat.

Que aquest govern s’apropia de les idees i propostes que desenvolupen les entitats i col·lectius de Masquefa és una realitat ben coneguda. Una realitat molt trista que genera molt desànim entre els veïns de Masquefa.

Però ara us escric des de la meva vessant professional. Com molts sabeu professionalment soc autònom i dia a dia lluito per tirar endavant el meu projecte professional, Diagnosis Cultural Consulting. Projecte al que dedico moltes hores perquè és el meu present i futur professional, econòmic i en certa manera vital. I quan lluites per tirar endavant les teves idees és molt trist que una administració local, en aquest cas l’Ajuntament de Masquefa, s’apropiï de la teva feina i ni tan sols sigui capaç de donar resposta a una instància demanant explicacions.

imatge de la guia d'empreses i comerços
imatge de la guia d’empreses i comerços

Us explico. Durant les primeres setmanes del mes de setembre l’Ajuntament va editar i distribuir la «Guia d’empreses i comerços de Masquefa«. Una iniciativa que tot i que considero positiva crec que podria ser molt més decidida, més comunicativa i sobretot amb més profit per les empreses i comerços de Masquefa… però en fi… això és un altre tema del que podem parlar extensament.

Si us fixeu en la portada, dominada per color lila o rosat (corresponent a les alegries que últimament ens dóna aquest govern), apareix una foto emmarcada amb la façana sud de Masquefa i al fons la muntanya de Montserrat. Una fotografia que hom podria pensar que s’ha fet expressament per aquesta guia.

Pues resulta que no és així. Aquesta foto va ser feta el 18 de febrer de 2011. Va ser efectuada des del polígon industrial del Clot del Xarel·lo. Una foto que va ser publicada per primera vegada a internet el 8 de juny de 2011 al blog de Diagnosis Cultural Consulting en un post anomenat «El paisaje Cultural y la función social del Patrimonio Cultural«. En aquest enllaç podeu veure la foto que porta el títol de «Masquefa, territori cultural dinàmic«. Una foto feta per mi i publicada sota llicència Creative Commons que permet ser

Foto original de Masquefa del 18.02.2011
Foto original de Masquefa del 18.02.2011

utilitzada per tercers però sempre anomenant i posant als crèdits la font original. I evidentment, res de tot això està indicat a la publicació ja mencionada.

Quina indignació veure i sentir de primera ma que el teu govern no respecta la feina que fas. Veure i sentir que no entenen l’esforç que dia a dia fem  els emprenedors per tirar endavant els nostres projectes. L’apropiació d’aquesta imatge és una mostra, petita si voleu, que estem davant d’uns dirigents que no tenen projecte, que no els interessa la feina ni la vida dels seus veïns i el pitjor, no són capaços de demanar disculpes i assumir els errors. El passat 16 de setembre vaig entrar una instància a l’Ajuntament explicant la situació i fent dues demandes: citar la font original i una aclariment al respecte. El silenci ha estat la seva resposta. Simplement inacceptable. Una simple trucada hauria estat suficient per tancar aquest tema.

Diagnosis Cultural no apareix a la Guia, s’apropien d’una foto i no reconeixen els errors… tot molt estrany. En fi… El més important de tot plegat és que malgrat tot, els masquefins seguim construint Masquefa dia a dia. El nostre compromís amb el nostre poble i la nostra comunitat és total. La lluita i l’esforç per fer de Masquefa un gran lloc on viure i conviure és continua, dia a dia, malgrat la falta de col·laboració i cooperació.

1 comentario en «El govern de Masquefa no respecta la meva professionalitat»

 1. Francisco,

  Antes de nada, gracias por participar en este blog.

  Lo siento, pero alguien que dice que me aprecia no escribe tras un anónimo, simplemente si me apreciarás sabrías como soy. Y cómo es evidente que ni me aprecias ni me conoces, sabrías que llevo escribiendo hace muchos años. Escribo en blogs, en premsa, en revistas especializadas… pero claro eso no lo sabes porqué no me conoces.
  No se lo que hizo el PSC en el pasado. Por suerte, miro hacia delante iniciando los pasos en el presente… y este presente de mi pueblo no me gusta nada.

  Y en relación a la foto, si tuvieses un poco de conocimiento sobre fotografía sabrías que las imágenes tomadas con un telex llevado al infinito tienden a deformar la imagen de manera que objetos lejanos (infinito) aparecen como más cercanos. Pura lógica de la fotografía analógica. Como me «aprecias» entiendo que eres de Masquefa o su entorno. Pero debe ser que no conoces suficientemente el término municipal. Anda date un paseo hasta el Clot del Xarel·lo y podrás ver desde donde se tomó. Por cierto, si tanto me aprecias, quedamos un día y te enseño el archivo fotográfico original. Pero que poco me conoces por lo que dices apreciarme…

  Pero al final de todo, lo importante no es si la foto es original o no. Podría ser una foto totalmente retocada. El producto final es consecuencia del conocimiento, de mi formación y preparación, de las ganas de desarrollar un proyecto. En definitiva, de las ganas de tirar hacia delante. Que alguien se apropie de esto es feo, pero que lo haga una administración pública, no es feo, simplemente es indignante.

  Esta foto está bajo licencia Creative Commons, por tanto es compartible por quien quiera. Y quien quiera puede hacer uso de ella. Tan solo se pide una cosa, que la fuente original se cite. Mira si es fácil.

  Como igual de fácil es realizar una llamada y pedir disculpas. Alguien que no sabe pedir disculpas simplemente no debería gobernar. La gobernanza, como todo en la vida, también es equivocarse… apreciado anónimo Francisco.

  Daniel Gutiérrez

Deja una respuesta