Presentació com a candidat a les primàries del PSC al Congrés dels Diputats

Presentació com a candidat a les primàries del PSC al Congrés dels Diputats

Daniel Gutiérrez 2015Benvolgut company i benvolguda companya,

Estem en un moment cabdal. El que no fem ara, possiblement no ho podrem fer en el futur. I per això assumeixo el compromís de presentar-me com a candidat a liderar la llista del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) al Congrés dels Diputats.

Quan rebis aquesta comunicació possiblement et demanaràs: Qui és en Daniel Gutiérrez? Per què escriu aquest post? Que vol?

Intentaré donar-te resposta a aquestes tres qüestions:

Sóc Daniel Gutiérrez, militant del PSC de l’agrupació del municipi de Masquefa a la comarca de l’Anoia. Militant de base, com la gran majoria de vosaltres. I com vosaltres una persona de valors socialdemòcrates, compromès amb la millora del dia a dia dels ciutadans del meu país, i amb moltes ganes de posar el meu gra de sorra ( i el de molta gent) per a que el nostre partit esdevingui fort i representatiu de la Catalunya real.  La Catalunya que construïm milers i milers de persones amb el nostre treball, els nostres projectes i les nostres esperances individuals i col·lectives.

Us escric aquesta carta perquè, conjuntament amb molts altres  militants hem imaginat un partit amb més força, més dinàmic i amb més energia. Després de les eleccions municipals ha quedat clar que som un partit amb un gran capital humà. Un partit format per persones amb experiència i també per molts nous socialistes que han donat un pas endavant i han adquirit un fort compromís amb la nostra organització. No tinc cap mena de dubte que els socialistes formem part d’un col·lectiu amb molta força i amb noves energies que hem de posar en valor. Si no ho fem ara, quan ho farem?

I el que vull és el teu suport. Imaginem un partit més gran, amb més força i capacitat de decisió a Catalunya i Espanya. Per aconseguir-ho necessitem renovar els missatges, generar il·lusió i per suposat posar en valor les noves energies, les noves idees i sobretot fer ús del renovat capital humà del nostre partit. Necessitem futur!

Vull i et demano el teu suport per aconseguir aquest objectiu. El primer que necessito és el teu aval per presentar-me al procés de primàries per escollir candidat o candidata a les eleccions generals. El missatge està clar. Tenim una oportunitat per fer-ho millor, per ser millors i per recuperar el socialisme català perquè esdevingui la punta de llança en es propers anys. T’ho imagines?

Us convido a que visiteu el web www.danielgutierrez.cat. Aquí trobareu tota la informació sobre mi. I evidentment, espero les vostres preguntes, qüestions, propostes…. ho podreu fer a través del web!

T’agraeixo de tot cor la lectura d’aquesta carta i espero poder tenir el teu suport.

 

Pots descarregar-te el model d’aval per militants aquí.

Si ets membre del Consell Nacional, Aval Consell Nacional

 

Cordialment,

Daniel Gutiérrez

19 comentarios en «Presentació com a candidat a les primàries del PSC al Congrés dels Diputats»

  • Hola Luis,

   Antes de nada… muchas gracias por tu apoyo!

   Entiendo que eres militante, así que en esta fase tansolo tienes que firmar un aval. Te paso el modelo de aval por email en la dirección que aquí aparece gadaroutextil@pantacom.com. Cuando lo tengas firmado ya me dices de donde eres y lo iremos a buscar.
   Te invito a que firmes el aval y hablar con otros militantes para que avalen esta candidatura.

   Muchas gracias!

 1. Hola Daniel:
  Hi rebut el teu correu electronic en el que manifestes la teva intenció de presentar-te a les primaries del PSC i demanes el meu aval.
  Hi entrat en el teu web per a veure quin es el teu programa i no hi estat capaç de trovar-ho.
  M’interessa saber el teu posicionament envers les diferentes sensibilitats que están aflorant en el Partit.
  Salutacions

  • Hola Òscar,

   Tens tota la raó. Poc a poc anem omplint els buits informatius i de programa amb el que persones com tu ens aneu comentant.
   Demà tindràs a la teva un post on indiquem els eixos clau de la candidatura. Espero que siguin del teu interès.
   Per una altra banda, et convido a utilitzar aquest canal per preguntar-me allò que desitjis. Et dono el meu email per a que poguem fer-ho més privat… com tu vulguis: daniguties@gmail.com.
   Resto a l’espera de les teves demandes.

   Salutacions!

  • Hola Xavier!!

   Muuchas, muuchas gracias por tu apoyo! Recibir mensajes como el tuyo hacen que el reto sea más fácil. Te invito a que hagas extensivo a tu entorno tu apoyo y así sumar los máximos avales posibles.

   De nuevo, muchas gracias!

 2. Hombre! Barvo! Per fi un segon candidat. Els centenars de militants que no veiem clar l’oció Chacon ho esperàvem i quasi haviem perdut l’esperança de que algu donés el pas. Tu ho has fet i et felicito. Tot i que amb els pocs dies que queden no ho veig molt factible, tens el meu aval. Però com? Jo diria que on-line no pot ser. Com et faig arribar el meu suport x escrit i signat?

  • Hola Xavier!!

   Gràcies, moltes gràcies pel suport!! Precisament això és el que ens ha fet acceptar aquest repte. No pot ser que un partit com el PSC organitzi unes primàries i es presenti un sol candidat/a. No és bo. El meu compromís i el del meu equip amb el partit és el que ens ha fet donar el pas.
   L’aval te’l vindrem a recollir la propera setmana. De fet és molt possible que fem un o dos actes de presentació a BCN… així que fàcilment te’l passarem a recollir. Tu digues on et va millor.
   El que si et demano i et convido és que puguis compartir amb d’altres militants el teu suport. D’aquesta manera aconseguirem més avals… que tot i difícil, no és impossible arribar al tall… i tot suma!!

   De nou… moltes gràcies

 3. Agradezco que cuentes conmigo,una de mis grandes esperanzas es que todo cambie,que haya trabajo y una educación y una sanidad de calidad,que hombres y mujeres seamos iguales,de todas las razas,religiones y orientaciones sexuales,el PSC,desde mi punto de vista,reúne todo esto,de nuevo muchas grácias

  • Hola Jose Maria,

   Antes de nada, muchas gracias por tu apoyo!!
   La verdad es que nuestra máxima prioridad ahora es conseguir el mayor número de avales posibles. Vamos con el tiempo muy justo… así que estamos volando!
   Estamos trabajando fuertemente en las redes. Neccesitamos que cada uno de nosotros comparta en las redes sociales su apoyo. Cómo? Por ejemplo haciendo una foto en el momento de firmar y subiéndola al favvebook, twitter o instagram. Puedes seguirme en face por: Dani Gutiérrez. En twitter por @daniguties o en Instagram por @daniguties.

   Y por supuesto, de manera tradicional y analógica también puedes dar a conocer a tu entorno la candidatura e invitarlos a firmar el aval.

   Si se te ocurren más formas de cómo ayudar…. adelante… soy todo oidos!

   Venga…. Som-hi! #Imagina

 4. hola Daniel, va mi aval para ti, creo que por fin alguien se atreve a cambiar el partido y no sigue pensando que tiempos pasados fueron mejores. Animos y a ganar!!!!. Por cierto me ha gustado compartir algun que otro curso contigo en Xavier Soto.

  • HOla Juan Carlos!

   Muchas gracias por tu comentario y tu apoyo!! Nos presentamos a las primarias como compromiso con nuestro partido. Queremos los mejor, necesitamos ir más allá. Y si no lo hacemos ahora, no se cuando lo vamos a poder hacer!
   Espero seguir compartiendo cursos contigo!
   Un abrazo!

  • Cuenta con mi aval y mi voto.

   Te adjunto manifiesto de un grupo de compañeros militantes y simpatizantes. que espero compartas

   F. Criado
   Agrupación de VNG

   Nou eixos per la trobada de l’espai socialista

   1- El contracte social
   El marc relacional entre el factor treball i el factor capital que havia trobat un equilibri en el desenvolupament de l’estat del benestar, s’ha trencat pels efectes de la crisis i decantat descaradament a tesis neoliberals en perjudici dels treballadors.
   Esdevé, avui, un objectiu inajornable acabar amb la desigualtat creixent com un model socialment acceptat.
   2.- Les llibertats civils
   L’onada conservadora imposa lleis que afecten directament a drets fonamentals, i posant en greu perill el règim de llibertats.
   I per tant, cal emprendre accions concretes sobre:
   • La laïcitat.
   • Impedir les lleis que vol imposar el PP, Llei Wert, Llei Fernàndez, Llei Gallardón.
   • Derogar la reforma laboral.
   • Restablir els drets de manifestació.
   • Completar el procés de recuperació de la memòria històrica.
   • Un nou sistema fiscal que penalitzi als moviments especulatius i els paradisos fiscals.

   3.- Un nou model productiu
   El contracte social només es pot refer sobre la base d’un nou model econòmic que prioritzi l’economia productiva per sobre l’especulativa.
   L’alt nivell de coneixements adquirits per les darreres generacions proporcionen noves habilitats que ben canalitzades ens ha de portat a gaudir d’un nivell de vida més elevat que l’aconseguit fins el dia d’avui.
   Només amb una decidida acció governamental encaminada a facilitar l’entesa entre els agents productius (empresaris, autònoms i treballadors) basada en termes de llibertat, productivitat i transparència permetrà superar l’actual marc de relacions laborals que està causant tantes penúries a la classe treballadora.
   S’haurien d’emprendre accions decidides encaminades a:
   • Control democràtic de les institucions financeres.
   • Control democràtic del sòl.
   • Distribució equitativa del treball, entre els productors de béns i productors de serveis buscant un sistema de retribucions justes que permetin viure dignament a tots els treballadors.
   • Prioritzar la utilització d’energies netes.

   4.- La inversió, l’educació i la investigació com a prioritats d’Estat
   Cal una planificació acurada de totes les infraestructures: transport, energètiques, sanitàries, educatives, etc. enfocades al servei dels ciutadans.
   L’educació i la investigació han de ser prioritàries, són els dos pilars que han de sostenir el nou sistema productiu. Per ser més eficaços han d’actuar conjuntament les institucions públiques i privades però sempre sota la direcció dels poders públics.

   5.- La crisi d’Estat
   Els ciutadans d’aquest país es comprometeren activament en el canvi econòmic, social i polític, feren confiança en el model. Ara la crisi econòmica ha posat en evidència que els punts de referència s’han anat perdent en el temps, els partits i sindicats, han demostrat la seva incapacitat per redreçar aquesta situació.
   La tecnoestructura de l’Estat ha impedit qualsevol reforma del model social i polític de l’organització del propi Estat.
   A Catalunya s’ha arribat a creure que amb la independència, amb el “nosaltres sols”, com a alternativa, es pot abordar i resoldre aquesta crisi social i econòmica.
   La solució s’ha de trobar per la via d’un canvi constitucional, que asseguri el benestar de tots els ciutadans, reconegui les singularitats de les diferents nacionalitats que componen l’estat espanyol, els seus models organitzatius, així com un nou model de finançament que reequilibri tota l’estructura de l’Estat (govern central, autonòmic, municipal).

   6.- El Federalisme
   En un món global necessitem un camí en direcció contrària al “sols millor”. Hem de crear una força capaç de fer nous plantejaments basats en la concertació, cooperació, associació, solidaritat… Per a aconseguir aquests objectius, és necessari construir, col·laborar, FEDERAR.
   Unes bases mínimes per a fer-lo possible a la Catalunya d’avui:
   • Modificació de la Constitució: canvi model d’estat.
   • Reconeixement de Catalunya com a Nació.
   • La llengua, l’ensenyament, l’autoorganització s’han de respectar, intocables sense consens democràtic.
   • S’ha d’assegurar un adequat repartiment de recursos

   7.- La Regeneració Democràtica
   Els socialistes en l’etapa actual, només poden ser creïbles si a una proposta de regeneració de l’Estat, amb un nou model d’organització territorial, s’hi afegeix una proposta de regeneració democràtica, basada en:
   • Un sistema electoral que retorni als ciutadans el control i la decisió sobre els seus candidats i els seus electes.
   • Un sistema de finançament dels partits polítics basat en la transparència.
   • Recuperació de la política com a solució col·lectiva davant dels poders difosos i opacs de la conspiració neoliberal.
   • La independència del poder judicial, la seguretat i la protecció jurídica de tots els ciutadans.

   8.- La Regeneració de l’organització dels socialistes
   Els socialistes només seran creïbles si s’associa la regeneració democràtica del país a la regeneració de la seva pròpia organització.
   • Recuperar l’ètica com a principi fonamental en les relacions entre les persones.
   • Lluita implacable contra la corrupció.
   • Eleccions primàries. Neutralitat de l’aparell en aquest procés.
   • Incompatibilitats en els càrrecs orgànics i de representació.
   • Un estatut especial per els militants que treballen en les administracions.
   • Regulació per la via de capacitat, mèrit, i idoneïtat pel nomenament directe de càrrecs en l’ Administració.

   9.- L’organització de la Pau/La sostenibilitat del Planeta
   Els moviments econòmics i demogràfics comporten que tots els ciutadans siguem interdependents, per tant ens hem de dotar de sistemes que garanteixin per a tots les mateixes oportunitats de desenvolupament, sent molt respectuosos en el seu entorn i les seves creences, encara que això comporti que en els països “rics” s’hagin d’adoptar formes de vida més austeres.
   La solució no pot ser mai individual, com ens volen fer creure, hem de recuperar o crear noves formes organitzades que ens permetin lluitar contra aquest “establiment” que ens està portant a una situació insostenible.

   • Francisco,

    Comparto este manifiesto al 100%. Coincide totalmente con mi visión de la sociedad, la econòmia, la organización del estado y también sobre nuestro partido.

    Cuando queráis nos podemos encontrar para comentar el manifiesto y cualquier otra circumstancia que sea oportuna. Tu me dices!

    Un saludo!

Deja una respuesta